Туристически учебен център „Момина крепост“ /3 еделвайса/ в местността Ксилифор е напълно обновен. Предлага 156 места в стаи с 2 и 3 легла със собствен санитарен възел, централно отопление, ресторант, кафе-сладкарница /дискотека/ и 3 конферентни зали /с 20, 40 и 100 места/. Разположен е в непосредствена близост до гр.Велико Търново с многобройните му исторически паметници и забележителности, а само на 2 км. е разположен архитектурно-историческият резерват с.Арбанаси с типични къщи, стари църкви и манастири.
Местоположението на комплекса, климатът в района, тишината и спокойствието са предпоставка за отдих и релаксация - чудесни условия за организиране на зелени училища. Има възможности за преминаване по разнообразни туристически маршрути, а спортните, детските площадки и дискотеката в Комплекса са място за игри и забавления.
Хижа "Ксилифор" и снек бар „Езерото“ - заобиколени от спокойствието на природата, на брега на малко езеро можете да отдъхнете от напрегнатата градска среда или просто да се срещнете с приятели. Едно подходящо място за организиране на семейни и фирмени празници. Кухнята предлага аламинупи, супи, ястия и разнообразни салати и напитки. Хижата се намира в местността Ксилифор и е част от туристическия комплекс. При топло време винаги е отворена терасата на снек бар "Езерото". Разбира се, че щом има езеро, има и лодка...
<<< обратно към началото
Webdesign and support Sunstorm studio