Актуално
За нас
Клубен живот
Хотели
Екскурзии
Контакти
Резултати
Библиотека:
Узана март 2006 г.
Още снимки от Узана ...
Още снимки от "С карта из Търновград" 2006
 
Шест шампионски титли на Държавното първенство по ориентиране за деца, юноши и девойки,

Смолян – 26-28 май 2007 г.

Град Смолян беше домакин на поредното Държавно първенство по ориентиране за деца, юноши и девойки. Участваха почти всички регистрирани клубове в България. „Трапезица -1954” - Велико Търново участва с 21 състезатели. Първият старт – спринтът се проведе в центъра на града. Състезателите на „Трапезица-1954” - Велико Търново завоюваха две шампионски титли: Още.

На 14 април 2007 година в с. Арбанаси, се проведе Първият кръг от Българската паркова купа по ориентиране. На следващият ден бе Първият кръг от Националната купа по ориентиране. Това ще бъде и първото контролно състезание за определяне на Националния отбор жени и мъже за тази година. Домакини и на двете прояви са Туристическо дружество "Трапезица-1902" и Клубът по спортно ориентиране "Трапезица-1954". (17.01.2007)
Още информация и снимки вижте тук ...
Иван Сираков от отбора ни по ориентиране на състезание в Бразилия
Европейският шампион по ориентиране (спринт), бе поканен за участие в Световните военни игри по ориентиране и на 1 ноември ще лети за Рио де Жайнеро - Бразилия. В националния военен отбор по ориентиране са включени шест състезатели, а Иван е единственият представител на великотърновски регион. Първенството на планетата за военни ще се проведе в щата Парана. Специално за участието си в Южна Америка, роденият в Горна Оряховица спортист, е бил имунизиран срещу тропическа треска във Военна болница.
Междувременно Иван Сираков стартира в две лекоатлетически състезания. В Луковит той се класира на трето място на крос от календара на Българската федерация по лека атлетика. В Горна Оряховица е втори в общинските ученически игри от името на Професионалната гимназия по електротехника и електроника "Проф. М. Ломоносов", чийто възпитаник е. (Петко Павлов, в. "Борба", 27.10.2006 г.)
Българска паркова купа - Пети кръг. Велико Търново, 30 септември 2006 год.
На 30 септември във Велико Търново се проведе петия, предпоследен, кръг от Българска паркова купа по ориентиране. В състезанието участваха отбори от цялата страна и трима състезатели от Русия.
При жените най-добра беше Илиана Шандуркова от отбора на "Подем" Габрово, втора е Наталия Димитрова от "Академик" Варна, бронзовия медал взе Людмила Гоцева от благоевградския "Младост". Мариана Атанасова от отбора на домакините от "Трапезица" е на шесто място.
При мъжете златния медал взе Кирил Николов от "Логистик" София, Иван Сираков от "Трапезица" Велико Търново е втори, само със седем секунди разлика, а трети остана Николай Димитров от "Браун тийм" Велико Търново.
Първите трима се класират за финалния кръг на купата, който ще се проведе в Русе.
В по-късните часове стартира и състезанието по ориентиране за купа "Болярка 2006".
Организатори на състезанията са Българската федерация по ориентиране, Пивоварна "Болярка" АД, Туристическо дружество "Трапезица 1902" и Спортен клуб по ориентиране "Трапезица 1954" Велико Търново. (30.09.2006) Резултатите от състезанието виж тук ...
Колоориентирането носи медали за СКО "Трапезица 1954"
Под диктовката на "Трапезица 1954" премина Държавното първенство по колоориентиране, провело се в района на Шуменското плато. В него взеха участие над 190 състезатели, което е рекорд в историята на този спорт. Великотърновските ориентировачи грабнаха 2 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала. Любомир Лалев стана шампион при юношите старша възраст на 13 км, Павлин Николов взе бронз при младежите, Станимир Стойчев е трети при М-35, където Младен Джулиев е пети, Мартина Джулиева е четвърта при момичетата до 14 г.
При девойки младша възраст щафетата ни в състав Виктория Керемидчиева, Гергана Костуркова и Деница Мичорова се окичи със златните медали. Вцешампион при юношите станаха Анатоли Петров, Ивайло Цветанов и Григор Караиванов. Сребърни медали взеха още Боян Хаджииванов, Йонко Матев и Апостол Атанасов при момчетата до 14 г. и Мартина Джулиева, Михаела Матева и Емилия Дюлгерова при момичетата до 14 г.
Най-вълнуваща бе надпреварата при мъжете елит, където 4 щафети до последния метър си оспорваха титлата. Колоориентировачите от "Трапезица 1954" в състав Любомир Лалев, Александър Атанасов и Станимир Стойчев са четвърти. Вторият ни отбор - Младен Джулиев, Димитър Димитров и Павлин Николов е десети. При жените Марияна Атанасова и Йорданка Добрева предадоха щафетите втори след първите два поста, но на трети Валерия Станева финишира четвърта. (Георги Гърев, в. "Янтра Днес", октомври 2006)
Апостол Атанасов отново стана шампион на България - седемнадесет медала взе нашият отбор
Oт 12 до 14 май 2006 година в центъра на град Габрово и в местността Узана се проведе Държавното първенство по ориентиране за деца – юноши и девойки до 18 години. В първенството взеха участие 260 спортисти от 29 клуба от цялата страната. От клуба по ориентиране “Трапезица -1954” към Туристическо дружество “Трапезица -1902” участваха 27 състезатели. Повече за представянето на нашите състезатели и много снимки - вижте тук ...
С карта из Търновград 2006
Сто и четиридесет състезатели от цялата страна взеха участие в традиционното, тридесет и второ по ред, състезание по ориентиране "С карта из Търновград". Инициативата се проведе на 25 март 2006 г. Състезателното трасе бе в района на старото военно училище, за разлика от предишни години, когато се провежда в старата част на Велико Търново. Според организаторите от Клуба по ориентиране към ТД "Трапезица 1902" и догодина ще се проведе отново в старата част - район много по-атрактивен и предизвикателен за състезателите. Можете да погледнете резултатите и тук ... (25.03.2006)
Българска паркова купа - V-ти кръг и състезание за купа "Болярка" - В. Търново
 
 
  Вижте на кое място сме в класацията!  
Webdesign Sunstorm studio