Хорови формации към ТД "Трапезица 1902"
2012 г.:
Вижте още през 2011: Фестивал в Шумен І На гости в Хотница І Коледен концерт І Интервю с творческото ядро на хор "Еделвайс"
 
На 21.12.2011 г. Творческа приятелска среща между певческите туристически състави на ТД „Трапезица-1902”, Велико Търново и ТД „Камъка”, Горна Оряховица, се състоя в Залата на Община Горна Оряховица. Представиха се хор „Еделвайс”, Мъжката му формация и Дамски хор „Божур”. Буйни ръкопляскания съпровождаха всяко изпълнение. Празникът продължи в ресторанта в Градската градина на Горна Оряховица, където по стар български обичай с коледна пита с късмети, хор „Божур” посрещна гостите си – туристите от великотърновския хор. (текст Радка Тодорова, Туристически хор „Еделвайс”)
Нашите хорови формации спечелиха награди на Песенния празник 2010, проведен на язовир "Копринка"
 
 
Женски т уристически хор "Света гора"
Женски хор “Света гора” участва в самостоятелни и общи концерти. През 2005 г. за хористките бяха изработени нови сценични костюми. Под ръководството на художественния ръководител, неуморния, Георги Янков, непрекъснато се разучават нови песни. Репетициите се провеждат редовно и с голямо вдъхновение в приятелска и доброжелателна обстановка. Хористите поддържат традицията за честване на различни празници, рожденни и именни дни.
 
Туристически хор "Еделвайс"
Туристически хор “Еделвайс”. Председател: Лиляна Николаева. Секретар-касиер: Стефка Любомирска, членове: Иван Данчев – диригент, Снежана Христова Христо Кънев, корепетитор Станимир Демирев. Участниците в хор „Еделвайс” и мъжката формация към него определят изминалата 2010 като успешна година за своя художествен, творчески и колективен живот, удовлетворени от успехите при изпълнението на богатата си и разнообразна програма от концерти, празници, чествания, обществени и партньорски регионални и национални прояви. За 35-та годишнина беше издаден албум с авторски песни на диригента и хористи, и историята на хора. Хорът беше награден с медал “Алеко”, връчени бяха и персонални награди на създатели на хора, които и до днес са в неговите редици. Във връзка с 40-годишнината на хора бе издадена юбилейна книга от ТД „Трапезица-1902“ – „40 години Туристически хор“Еделвайс“. Съвместни концертни изяви с хоровите колективи на Плевен и Шумен, като член на Сдружение „Северняшо ехо”. Повече информация за хор "Еделвайс" вижте тук ...
Мъжката формация към туристически хор "Еделвайс" с диригент маестро Иван Данчев участва със самостоятелна песенна програма в разлини инициативи на дружеството и в редица хорови празници.
 
Детска вокална група "Омайниче" към училищен клуб по туризъм "ТУР 2000" при ОУ "Бачо Киро"

Създадена през 2008 година от Ваня Стоилова – учител по музика в ОУ „Бачо Киро” – Велико Търново по инициатива на Комисията за ученически туризъм при ТД „Трапезица-1902” и със съдействието на училищния клуб по туризъм и диригента на Туристически хор „Еделвайс” – Иван Данчев. С първоначалния състав от 20 четвъртокласници – момичета и момчета, групата се представя успешно през м. юни още в годината на създаването си в Националния песенен празник „Песните на България” в град Стара Загора, а през септември с оформените вече два състава във възрастови групи - пети и седми клас, участва в Националния песенен празник „Ксилифор-2008”, посветен на 100 години от обявяване независимоста на България. Малките изпълнители заживяват с любовта към музиката и сцената, аплодирани възторжено от публиката по време на емоционално заредените си изяви на училищни тържества, регионални и национални песенни празници, прояви от туристическия и културен календар на ТД „Трапезица – 1902”. За отлично представяне са награждавани с грамоти, плакети, статуетки. Подготвяйки музикалния поздрав за годишнината на хор „Еделвайс” през 2010 година, вокална група „Омайниче” вече е с богат и разнообразен репертоар, включващ детски забавни песни, както и някои от вечните песни на България – „Една българска роза”, „Хубава си моя горо”, „Родина”, „Хубава си, татковино” и др.

 
Вокална формация "Планинче"
Вокална формация "Планинче" с ръководител Величка Мавродиева е към Основно училище "Димитър Благоев" - Велико Търново, един от най-активните партньори на "Трапезица 1902". Малките хористи редовно участват в различни концерти и инициятиви на дружеството. През 2005 г. е прекратена дейността й.
 
 
Национален празник на туристическата песен “Песните на България” вижте тук
 
   
  Вижте на кое място сме в класацията!  
Webdesign Sunstorm studio